Måste erkänna att jag tidigare var en riktig slösare. Levde mycket efter "Släng och köp nytt". Numera är jag en riktig loppisfantast.
Tidigare gjorde jag först handelslistor utifrån vad jag ville äta, nu går jag och handla först och äter efter vad som fanns som utbud. Bättre sent än aldrig att få in lite sunt "bondförnuft" i huvudet.
Jag lever mellan två boenden och kan inte vara så självförsörjande på grönsaker som jag önskar. Blir lite sunt avundssjuk när jag läser hos mina bloggvänner att de äter egna potatis, morötter, inlagda och syrade grönsaker, etc under hela vintern.Det får mig att tänka på min mormors matkällare där burkarna stod på långa rader. Hennes inlagda gurkor var det godaste jag ätit. Brukade vara nere i hennes förråd och nalla gurkor. Tills hon kom underfund med att det bångstyriga barnbarnet varit i burken och hon satte dit stora klistermärken med ordet "GIFTIGT" på gurkburkarna. (Gurkburk..... perfekt ord att uttala som smålänning). Det funkade, hon fick ha sina gurkor i fred efter det.
Hur som helst, Timjan var dagens ämne.
Min lilla Timjans-burk stod tom i skafferiet och jag skrev automatiskt upp det på inköpslistan. Tills jag kom på att jag ju faktiskt bara runt knuten har ett helt fält med Timjan - så varför köpa? Brukar plocka Timjan och ha en bukett på bordet men har aldrig tidigare tagit till vara på den för att använda i matlagning.
Nu hänger en stor bukett upp-och-ner på en herrbetjänt med ett papper under. Där ska den få hänga torrt och mörkt ett bra tag så blad och blommor får trilla ner, sedan blir det till att ruska den lite ordentligt när den väl är riktigt torr.
"Egen skörd är guld värd"